A győztesek mondták… (OIK)

A Győri Audi ETO KC az FTC-Pensio NK ellen aratott kétgólos győzelmet tegnap az Országos Ifjúsági Kupa döntőjében, míg egy nappal korábban a DVSC ellen is igen emlékezetes mérkőzést játszottak, ahol komoly hátrányból fordítva nyertek. Megkérdeztem a főszereplők közül néhányat, miként látták az üllői szereplést.

Az OIK-győztes Győri Audi ETO KC öröme
fotó: Fehér Viktor (v-man.hu)

Lakó Barbara (kapus): „Nekem a legjobban az tetszett, hogy mindkét napon nagyot küzdöttünk! Ez a Debrecen ellen mutatkozott meg a legjobban, amikor -6ról felálltunk és megvertük őket. A döntőt nagyon izgatottan vártam, mert a Fradi elleni meccsek mindig izgalmasak! A meccs előtt már az öltözőben nagyon készültünk az összecsapásra és hál’Istennek nagyon jól játszottunk, végig vezettünk és meg is tudtuk tartani a meccs végéig előnyünket. Nagyon örültem, hogy ezen a két fontos mérkőzésen jól teljesített szinte mindenki a csapatból! Első helyen végezni természetesen nagyon jó érzés, az első helyért jöttünk ide, mindent megtettünk ezért és sikerült is elérni célunkat, így boldogak vagyunk!”

Élő Beatrix (jobbátlövő): „Győzni jöttünk Üllőre, az egész csapat szeme előtt csak a győzelem lebegett. Amikor megtudtuk, hogy a Fradival játszunk, mindenki nagyon várta a meccset és a győzelem volt a cél, ami sikerült is. Jó volt a kapcsolat a kapus és a védő játékosok között, így a kapus teljesítményünk remek volt. Már az első perctől vezettünk és ezt az egész meccs folyamán megőriztük. Az egész csapat remekül teljesített mind a két mérkőzésen, ebben volt a siker kulcsa. Aranyérmet nyerni mindig a legjobb érzés, ez most sem volt másképp, büszke vagyok a csapatomra, de dolgozunk tovább a következő hetekben is!”

Bouti Fruzsina (irányító): „Úgy gondolom, győzelmünket meghatározta csapatunk akarata! Nagyon vártuk már a döntőt, mert nagyon szerettünk volna nyerni, ami hál’Isten sikerült! Nagyon örültem, hogy csapatunk minden tagja nagyon akart és sikerült mindenkinek jól teljesíteni. Elsőnek lenni nagyon jó dolog, ezért is jöttünk és úgy érzem mindent meg is tettünk érte!”

Guttyán Adrienn (balszélső): „Mint mindenki más, mi is az aranyéremért küzdöttünk. Az első mérkőzésen a Debrecen eldönthette volna a meccset, de a második félidőben észhez tért a csapatunk, és rájöttünk, hogy miért is jöttünk ide. Másnap mindenki várta a Fradi elleni meccset. Kedden igazi csapatként küzdöttünk, jól kihasználtuk az ellenfél hibáit, és éltünk a lehetőséggel. Jó érzés volt átvenni az aranyérmet, mert a kemény munka meghozta a gyümölcsét.”

Lányi Gabriella (irányító): „Mikor megtudtuk, hogy a Debrecen lesz az ellenfelünk az elődöntőben, kicsit tartottunk tőlük a múltkori vereség miatt. Ez az első félidőben meg is mutatkozott, de a második játékrészben, felül tudtunk kerekedni rajtuk. Jó volt győzni, de tudtuk, hogy hátra van még a neheze. Másnap a Fradi ellen léptünk pályára, ami izgalmas mérkőzésnek ígérkezett. Az ellenfél hibáiból sikeresen tudtuk növelni az előnyünket, és ezt a meccs végéig igyekeztünk megtartani, ami szerencsére sikerült is. Nagyon jó érzés volt a dobogó legfelső fokán állni. Remélem a csapat nagy lendületet szerzett a rájátszás további mérkőzéseire.”

Linder Luca (beálló): „A Debrecen ellen nagyon gyengén kezdtünk, de nem adtuk fel, mert tudtuk hogy meg lehet a meccs, és végül 23-20-ra nyertünk. Ez a győzelem a következő mérkőzésre lendületet adott az egész csapatnak, így a döntőben is próbáltuk a maximumot hozni. Tegnap az első perctől kezdve kezünkben volt az irányítás, amit a meccs végéig próbáltunk megőrizni. Végül 24-22-re legyőztük a Ferencváros csapatát, és nagyon örültünk az első helynek. Igazi csapatmunka volt! :)”

Fehér Viktor, 2013. április 10.
Az interjú teljes egészének vagy részleteinek továbbközlése kizárólag a forrás (v-man.hu) feltüntetésével, írásbeli tájékoztatás (viktorke@gmail.com) mellett lehetséges.

Egy jó hozzászólás jó lenne