Ottó Katalin: „A lányok nagyon-nagyon akarták ezt”

A Váci NKSE klubtörténete eddigi legjobb utánpótlás-eredményét elérve aranyérmet nyert az Országos Junior Kupa Üllőn lejátszott döntőjében a Siófok KC ellen. Ottó Katalin, a váciak vezetőedzője érthetően elégedetten nyilatkozott a 37-18 arányban megnyert mérkőzés után, de az ezüstérmet szerző Zámbó Tibor is büszke volt csapatára. A bronzcsata után is megszólaltattam az edzőket, Nádoriné-Vidinczei Évát és Konkoly Csabát. Edzői nyilatkozatok az OJK-ról!

Konkoly Csaba, a negyedik helyezett Győri Audi ETO KC edzője: „Az átlövők nagyon gyenge teljesítménye volt mai vereségünk fő oka, de a legfájóbb mégis az, hogy nem tudtunk csapatként küzdeni ezen a mérkőzésen. A két nap alatt mutatott teljesítményünk miatt szégyenkezek, ezek a gyerekek nem érzik át tettüknek súlyát, ezzel az eredménnyel az eddig felépített image-ünket rombolják, hogy a Győri Audi ETO-ban jó játszani, és jól játszani jó! Dolgozunk tovább, jövő héten jön a bajnoki rájátszás, amiben igyekszünk a lehető legjobban szerepelni, azaz az alapszakaszban megszerzett első hely megtartása a cél. Nehéz dolgunk lesz, rendet kell rakni a fejekben, de minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy méltóképpen képviseljük az ETO-t. Bízom benne túl tudunk lépni ezen a rossz eredménylistán és megvédjük a bajnoki címünket.”

Nádoriné-Vidinczei Éva, a bronzérmes Szent István SE-OTP Bank megbízott edzője: „Ez egy óriási siker számunkra, egész héten erre készültünk, próbáltuk kihegyezni a felkészülésünket a Győr legyőzésére! Jó párszor kikaptunk már tőlük, szerettünk volna ezért revánsot venni és ez szerencsére sikerült, méghozzá nagyon szépen. Ez a hat gól megmutatja, hogy mi is vagyunk valakik, hiába játszunk a másodosztályban. Mi egy utánpótlás-nevelő csapat vagyunk, idén a bajnokságban nem annyira jól megy nekünk, de most megmutatták a lányok, hogy mire képesek. A védekezés nagyon jól működött, a támadás picit döcögött, de nagyon lelkesek voltak, nagyon odafigyeltek, és itt jött ki, hogy mi is az a CSAPAT. A győzelmet egyértelműen Pali bácsinak [ifj. Nádori Pál vezetőedző, aki a keddi mérkőzésen egészségügyi okok miatt nem tudott jelen lenni – szerk.] ajánljuk, ő is nagyon örül neki, és nagyon sajnálja, hogy nem lehetett itt.”

Zámbó Tibor, az ezüstérmes Siófok KC edzője: „Maximálisan elégedett vagyok a két nap alatt látottakkal, sőt fogalmazhatnék felsőfokú jelzőket használva is, körülményeink ismeretében ez az ezüstérem egy óriási siker, és ennek mértékében is kezeljük. A Győr elődöntőbeli kiütése fantasztikus eredmény. Két részre kell bontani mi esetünkben az idei bajnoki szereplésünket, volt egy junior csapatunk, ami 9 fordulóig töretlenül vezette az NB1-es bajnokságot a ’93-asok mezőnyében, és legyőztük az alapszakaszban is már a Győr együttesét. A felnőtt csapat átszervezése következtében azonban gyakorlatilag megszűnt a junior csapatunk, október második felétől a felnőtt keretbe lettek áthelyezve a gyerekek, akik azóta nem, vagy csak nagyon keveset szerepeltek a juniorban, hétvégenként meccsekre összeálltunk, de a tavaszi idényünk egy vesszőfutás volt. Ennek a vesszőfutásnak lett ellenpólusként koronája ez a junior kupasorozat, ahol nagyon tisztességesen helytálltunk. A döntő előtti taktikai felkészítés során elmondtam a lányoknak, hogy milyen esetben van egyáltalán esélyünk egy szoros mérkőzésre, amiben benne lehetett volna az eredmény másképp alakulása is. Sajnos azonban megtörtünk és ez okozta azt, hogy ilyen nagy aránnyal maradtunk alul. Ezúton is gratulálok a váci csapatnak, mert Magyarország egyik, ha nem a legjobb keretének tartom őket ebben a korosztályban.”

Ottó Katalin, az Országos Junior Kupa-győztes Váci NKSE edzője: „Kell még egy kis idő, mire feldolgozzuk ezt a sikert. Az egész éves csapatmunka és keretünk képességei alapján úgy gondoltuk előzetesen, hogy a döntőbe jutást minimális célként tudjuk kitűzni magunk elé, aztán itt a döntőben a szívünk vitt már előre és látszott, hogy a lányok nagyon-nagyon akarták ezt a győzelmet. Az egész éves együtt munkálkodásunk gyümölcse lett így ez a serleg. A tegnapi és a mai két nagyon különböző meccset láthattunk; a SZISE elleni győzelem az volt, amit mindenki elvárt tőlünk, a kötelező győzelmeket pedig nagyon sokszor nehéz behúzni, de végül meg lett. A lányok nem nagyképűen álltak oda, nem gondoltuk, hogy simán meglesz, megdolgoztak minden gólért, védekezésért. A Siófokot sokkal jobban ismerjük, az elmúlt hat év folyamán rengetegszer játszottunk ellenük bajnokságban, diákolimpiákon, különböző korosztályos versenyeken. Mivel nagyon ismerjük egymást, mindig az dönt, mennyire tudjuk fegyelmezetten megvalósítani azt, amit eredményre vezetőnek tartunk. Ma a lányok maximálisan megtették ezt.”

Az Országos Junior Kupa (2013) győztese, a Váci NKSE csapata
Állnak: Wiezl István (technikai vezető), Bató Lili, Györkös Rebeka, Virág Noémi, Ivanics Dóra, Ottó Katalin (vezetőedző), Mészáros Rea, Bíró Blanka, Puhalák Szidónia, Helembai Fanny.
Térdelnek: Vígh Viktória, Katona Flóra, Hansághy Beatrix, Ertl Rebeka, Petrovics Gerda, Szondi Zsófia, Benkó Csenge, Hámori Konszuéla, Horváth Dorottya.
fotó: Fehér Viktor (http://v-man.hu)

Fehér Viktor, 2013. április 9., Üllő, Országos Junior Kupa négyesdöntő
Az interjú teljes egészének vagy részleteinek továbbközlése kizárólag a forrás (v-man.hu) feltüntetésével, írásbeli tájékoztatás (viktorke@gmail.com) mellett lehetséges.

Egy jó hozzászólás jó lenne