Tóth Lászlóné: „A szívünk mindig a helyén volt”

A 2013-as Országos Ifjúsági Kupát a Győri ETO csapata nyerte el a Ferencváros ellen Üllőn aratott 24-22-es győzelemnek köszönhetően. Tóth Lászlóné, a győriek vezetőedzője kiemelte csapata küzdeni tudását, míg Kovács Attila, az ezüstérmes FTC szakvezetője a vereség okát játékosai nem megfelelő mentális állapotának tudja be elsősorban. A bronzmeccs két mesterét, Bölöni Rolandot és Köstner Vilmost is megszólaltattam. Edzői nyilatkozatok az OIK-ról!

Köstner Vilmos, a negyedik helyezett Debreceni VSC edzője: “A teljesítményünk megegyezik a helyezésünkkel, most nem érdemeltünk többet. Negyven percet játszottunk jól, a Győr elleni meccsen, aztán elfogytunk fizikálisan, beszűkültek cserelehetőségeink. Tudni kell, elég sok betegség és sérülés hátráltatott minket az elmúlt hetekben, ezért fizikálisan a tegnapi meccs végére elolvadtunk, de azon a meccsen jól játszottunk. A képességeink, amik most ebben a csapatban vannak, megfeleltek a játék képének, de a végjátékban a Győr erőnléte és lehetőségei alapján megérdemelten győzött. Picit úgy éreztem egy-két helyzetben, betöréseknél nem kaptuk meg az esélyeket, de nem a játékvezetőkön múlt, hanem csapatom lehetőségei fogytak el fizikálisan és minőségileg is. A harmadik helyért ez a nyitott védekezés, és az ellenfél kapusa [Márkus Dalma – szerk.] teljesen felborította az elképzeléseinket, a csapat megzavarodott, a második félidőben a támadójáték és a védekezés is visszaesett. Megérdemelten nyert a lelkes, és ezen a mérkőzésen jobban játszó Szombathely. Csalódott vagyok, mert úgy gondoltam érmet tudunk szerezni, tudtuk a Győr ellen ki-ki meccs lesz, talán az ha sikerül, feldobta volna a társaságot, de a vereség végül kicsit összetörte, így helyezésünk megérdemelt.”

Bölöni Roland, a bronzérmes Szombathelyi Haladás VSE edzője: “Az elődöntőben kicsit saját tudásunk alatt játszottunk, de ez betudható volt a fáradtságnak, mert ezek a fiatalok túl sok mérkőzést játszanak ebben a két hétben, már eleve nyolc mérkőzéssel a hátunk mögött érkeztünk meg ide Üllőre. Ez rá is nyomta a bélyegét a teljesítményünkre, a védekezésünk elég gyenge volt és így vereséget szenvedtünk a Ferencvárostól. A mai, bronzmérkőzést sikerült megnyernünk a Debrecen ellen, és most meg is mutattuk, hogy védekezésben tudunk olyat nyújtani, ami eredményes lehet, így azt gondolom a ma mutatott játékkal maximálisan elégedett lehetek. Összességében ez a bronzérem is szépen csillog, tudva azt, hogy a csapatnak a 70%-a ’99-es korosztályú.”

Kovács Attila, az ezüstérmes FTC-PENSIO NK edzője: “Mentális dolgokban maradtunk ma alul, a mérkőzés szakmai része semmi új kihívást nem jelentett. Ismerjük a Győrt, eddig négyszer játszottunk már, és háromszor sikerült legyőznünk őket, hol ilyen, hol olyan taktikával. Ma ugyanazt választottuk, mint amikor egy hónappal ezelőtt megvertük őket. A lányok képesek rá, meg tudták volna csinálni, de egyszerűen a meghatározó játékosok mentálisan nem voltak olyan formában. Lehet, sőt biztos, hogy sok volt ez a vasárnap-hétfő-kedd meccsritmus, de akkor sem voltunk topon. Valószínűleg a Faházban elért siker kellő magabiztosságot adott, Győr-fóbiánk biztosan nincsen. Balogh Vivi az utóbbi időben nagyon jó teljesítményt nyújt nálunk, és mentálisan is nagyon erősíti a csapatot, ő azonban kora miatt az OIK-ban nem játszhat, de vannak más embereink is. Még egyszer mondom, a lányokban benne van a győzelem, és a bajnoki döntőben biztos vagyok benne, hogy újra sikerülni is fog nyernünk. Nagy kihívás lesz, mert ott egy nap két meccset játszunk, a Győr és a Debrecen ellen. A mai vereség hosszú távon mindenképp hasznos lehet a játékosoknak, a személyiségfejlődéshez hozzá tartozik ez is. Tudomásul kell venni, hogy ami volt, az elmúlt. Lehet, hogy múltkor 18-góllal győztük le a Győrt, de minden meccs más. A kérdés az, hogy ma a Győr volt ennyivel jobb, vagy mi voltunk gyengébbek? Én úgy gondolom mi voltunk sokkal gyengébbek, ahogy már említettem, elsősorban mentálisan. Ha nem olyan lendülettel megyünk, nem hiszünk annyira benne, nem vállalunk fel annyi felelősséget, akkor ez kihat az egész mérkőzésre.”

Tóth Lászlóné, az Országos Ifjúsági Kupa-győztes Győri Audi ETO KC edzője: “Elégedett vagyok és örülök nagyon ennek a győzelemnek. Nem voltunk idén mindig ilyen jó formában, így elmondhatjuk, formaidőzítésük kiválóan sikerült. Legnagyobb pozitívumnak a szívünket, a küzdésünket láttam, hibáztunk ugyan sokat, de a szívünk mindig a helyén volt. Mi mindig azzal a céllal megyünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, a trófeát. Nagyon fiatalok vagyunk, több 97-es, 98-as születésű gyerek is szerepelt nálunk, így tudtuk más lesz mint a legutóbbi bajnokin, ahol a több 95-ös születésű játékossal kiálló Ferencvárostól nagy vereséget szenvedtünk.”

Állnak: Bognár Róbert (másodedző), Bouti Fruzsina, Linder Luca, Élő Beatrix, Lányi Gabriella, Maláti Dóra, Gerháth Fanni, Tóth Vivien, Hudáková Anetta Emma, Gogolová Vivien, Takács Rebeka, Tóth Lászlóné (vezetőedző).
Térdelnek: Wéninger Alexa, Sebestyén Noémi, Németh Anna Melissa, Takács Krisztina, Papp Melinda, Németh Veronika, Guttyán Adrienn, Lakó Barbara.
Fotó: Fehér Viktor (http://v-man.hu)

Fehér Viktor, 2013. április 9., Üllő, Országos Ifjúsági Kupa négyesdöntő
Az interjú teljes egészének vagy részleteinek továbbközlése kizárólag a forrás (v-man.hu) feltüntetésével, írásbeli tájékoztatás (viktorke@gmail.com) mellett lehetséges.

Egy jó hozzászólás jó lenne